Feb 292020
 

Som väntat klarade Täby sig kvar i division 2 med förstalaget. Sista matchen som var mot Wasa III förlorade vi med 5,5-4,5 men det räckte ändå eftersom Rockaden III förlorade sin match. Vi hade lika gärna kunna vinna mot Wasa då vi i det sista partiet förlorade på tid i en vinstställning. De individuella vinsterna plockades hem av Jan Engfeldt och Sven-Gunnar Samuelsson.
Bästa individuella prestation gjorde som Tommi Saukkoriipi som tog 2,5 poäng på sina tre partier. Jan Engfeldt och Alex Hegedüs tog också 2,5 poäng men på fyra partier.
Procentuellt var Gabriel Boström som vann sitt enda parti. Annars var Tommi Saukkoriipi bäst med 83% före Baldur Teodor Petersson på 67%.

Andralaget klarade sig också kvar i sin serie division 4. Där satt det hårdare åt och trots förlust mot Wasa V i sista ronden med 3,5-2,5 räckte det då Delectus förlorade sin match med 4-2. Det innebar att Vi klarade oss med en halv partipoäng till godo.
Lennart Gunnarsson och Lars-Åke Pettersson stod för vinsterna i matchen.
Bästa individuella prestation gjorde Albin Svanberg som tog 2,5 poäng på sina fyra partier.
Procentuellt var Oscar Klasmark bäst då han vann sitt enda parti. Annars var Jan Malmgren bäst med sina 67%.

Totalt använde vi 18 spelare i Lag-DM. Totalt var det 15 i förstalaget och 10 i andralaget. Det var 7 spelare som representerade Täby i båda lagen.
Bästa poängplockare var Jan Malmgren som tog 3,5 poäng på sina sex partier. Han var obesegrad med en vinst och fem remier. Också Gabriel Boström, Baldur Teodor Petersson, Tommi Saukkoriipi, Alex Hegedüs och Daniel Wiman var också obesegrade.
Procentuellt toppade Gabriel Boström och Oscar Klasmark som alltså hade 100% med segrar i sina enda partier. Annars var Tommi Saukkoriipi bäst med 83%.
Flest matcher spelade Lennart Gunnarsson med nio av tio möjliga före Lars-Åke Pettersson som spelade 8 matcher.
Samtliga matcher i förstalaget spelade Sven-Gunnar Samuelsson, Bo Ländin, Lennart Gunnarsson och Hans Weström. I andralaget spelade Lars-Åke Pettersson och Johan Mårlid alla matcher.
Övriga spelare som representerat Täby i Lag-DM var Olle Ålgars, Björn Fallqvist och Johan Evers.

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)